Ingen Sommarbandyskola i Edsbyn denna sommar – vi tar sikte på 2022

Fjolårets Sommarbandyskola i Edsbyn tvingades ställa in på grund av covid-19. Tyvärr måste vi meddela att det p.g.a. pandemin inte heller denna sommar blir någon Sommarbandyskola i Edsbyn.

Fjolårets Sommarbandyskola i Edsbyn tvingades ställa in på grund av covid-19. Tyvärr måste vi meddela att det p.g.a. pandemin inte heller denna sommar blir någon Sommarbandyskola i Edsbyn. Vi tar istället sikte på sommaren 2022 och på att utveckla sommarbandyn ytterligare tills dess.

Sommarbandyskolan i Edsbyn är Sveriges största med ca 400 deltagare varje sommar och har genomförts fjorton gånger tidigare. Det är en av årets höjdpunkter för oss som förening och vi har verkligen sett fram emot att återigen få välkomna barn och ungdomar till tre härliga bandyveckor i Edsbyn mitt i sommaren.

Tyvärr gör pandemin att styrelsen för Edsbyns IF Bandy inte ser det som möjligt att kunna genomföra Sommarbandyskolan på ett säkert sätt för alla inblandade.

Beslutet grundar sig naturligtvis inte i den tid barnen spenderar på is utan om det problematiska med att till exempel samla väldigt många på olika boenden. Vi ansvar både för barnen och för de vuxna som arbetar med att få detta att fungera på plats.

Edsbyns IF Bandys ordförande Lars Lindh kommenterar styrelsens beslut: 
– Vi har verkligen gjort allt vi kan för att försöka få till en lösning, men till sist måste vi inse hur det faktiskt ser ut i vårt land idag och det känns inte ansvarsfullt att genomföra Sommarbandyskolan denna sommar hur gärna vi än vill. Vi har till exempel vridit och vänt på hur vi skulle kunna lösa praktiska bitar runt incheckning, boende, matsal och omklädningsrum på ett smittsäkert sätt. Vi landar i att det vore ansvarslöst att genomföra Sommarbandyskolan denna sommar med de fakta vi har idag. Ett mycket tråkigt besked att behöva komma med såklart, speciellt eftersom förra sommarens bandyskola också blev inställd.

Vi hoppas nu att pandemin besegras och att vi kan arrangera Sommarbandyskolan i Edsbyn sommaren 2022.

share